Categorieën
Recensies

Grace and Glory van Jennifer L. Armentrout

Nadat ik vorig jaar de Engelse versie van Rage and Ruin uit had, wilde ik direct verder met het vervolg. Dat vervolg was er alleen nog niet, we moesten er tot 1 juni 2021 op wachten. Behoorlijk vervelend na zo’n cliffhanger. Nu was Grace and Glory dan eindelijk daar en kon ik dan eindelijk verder met het verhaal van Trinity en Zayne. Let op: spoilers van de eerdere delen.

[book-info]

Na het einde van Rage and Ruin wist je dat er iets stond te gebeuren, want die cliffhanger was niet te harden. Grace and Glory pakt het verhaal precies daar weer op, hierdoor zit je er direct weer helemaal in. Zayne is verandert en dat weigert Trinity te geloven. Dan is er ook nog een ander probleempje: de Voorbode is nog niet dood. Lucifer moet ook nog opgehaald worden uit de hel en ondertussen moet Trinity het alleen zien te rooien. Oh ja, en in leven zien te blijven, want er zitten nog wat demonen achter haar aan. Ondertussen weet ze niet goed wat ze met haar gevoelens voor Zayne aan moet en wil ze hem het liefste terughalen uit de toestand waarin hij zich nu bevindt. Want zo’n engeltje is het niet…

Dat mijn verwachtingen voor Grace and Glory hoog waren is een understatement. Dat deze volledig zijn waargemaakt ook niet, want wat een boek. Dat ik het de volgende nacht – ja ik móést doorlezen – alweer uit had zegt genoeg. Armentrout heeft zich met het laatste deel in de “Harbinger” serie opnieuw bewezen en het YA genre opnieuw naar een hoger niveau weten te tillen. De thematiek die in dit slotdeel wordt aangehaald ligt zelfs iets meer richting het new adult genre. Er zitten wat expliciete seksscènes in, maar er wordt ook gesproken over voortplanting.

Het verhaal is van begin tot eind spannend. Er is wederom een goede balans tussen actie en scherpe dialogen. De personages zijn allemaal interessant en leuk, waardoor het boek niet gaat vervelen. Het einde was wat voorspelbaar, maar dat maakte mij helemaal niet uit. Ik heb sinds tijden weer een zinderende YA gelezen en dat vond ik veel belangrijker dan of het verhaal nou helemaal perfect in elkaar zit of niet.

Zoals je wel kunt lezen vond ik Grace and Glory een waardige afsluiter van de “Harbinger”serie. Alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt en het boek verveelde mij geen moment. De Nederlandse vertaling staat gepland voor dit najaar, ik las de Engelse versie. Ik heb in tijden niet zo snel een YA uitgelezen en ook nog eens 5 sterren gegeven. Dat wil wat zeggen.

Één reactie op “Grace and Glory van Jennifer L. Armentrout”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.