Booktags, Tags & lijstjes

De grote paaseitjes booktag

Het is nog een dagje Pasen, iedereen nog fijne paasdagen! Gister zag ik bij de dames van Geekish een leuke paaseitjes booktag en die heb ik even heel netjes overgenomen. Via deze link ga je naar het artikel op Geekish.nl en kun je de originele tag bekijken.

Melkchocolade: een boek dat je elk jaar wel opnieuw zou willen lezen

Ik ben niet zo’n enorme herlezer, maar de laatste tijd doe ik het wel vaker. Ieder jaar hetzelfde boek herlezen kan ik echt niet, maar The Lunar Chronicles en Hof van doorns en rozen behoren wel tot de series waarmee ik het zou kunnen.

Pure chocolade: een boek dat jou ontroerde

Ik ben iemand die nooit huilt bij boeken, maar ik lees wel vaak contemporary. Deze boeken geven net wat vaker feels dan fantasy. Mijn laatste is denk ik wel Cinder & Ella van Kelly Oram. Of nee wacht, Fin & Rye van Harry Cook.

Witte chocolade: een boek met een witte cover

Unpopular opinion, maar witte chocolade is geen chocolade. Nee echt. Maar boeken met een witte cover zijn er zat. Wat dacht je van the gehele The Poppy War trilogie van R.F. Kuang, maar ook The cruel prince van Holly Black, Restore me van Tahereh Mafi (kan ook de Nederlandse zijn hoor) en ga zo maar even door.

Hazelnoot: een boek met een middelmatig plot en een ijzersterk (hoofd)personage

Tja, een recent boek dat ik heb gelezen komt bij mij op en eerlijk gezegd vond ik de hoofdpersoon ook niet zo sterk. Nu houdt ik al niet van chocolade met nootjes, dus dat komt goed uit. De grand tour van Henry Montague van Mackenzi Lee is een boek met een vrij slap plot dat echt leunt op de personages. Deze waren sterk, maar niet ijzersterk. Ik vond het boek op zich leuk, maar ik voel niet de behoefte om meer te lezen in deze serie.

Stroopwafel: een boek van Nederlandse bodem

Oh dat zijn er zo veel! Ik heb er echt veel liggen. Nu moet ik bekennen dat ik de young adult van Nederlandse bodem niet zo sterk vind en dat ik vooral grijp naar werk binnen andere genres. Ik lees eigenlijk te weinig van Nederlandse bodem, dat moet ik echt veranderen vind ik zelf. Ik ga dan voor drie boeken die ik heel snel wil lezen: Ik hou je vast van Marina Folkers, Vaarwel Roscoe van Céla van Gastel en Ik mis je van Gillian King.

Pindakaas-melkchocolade: je favoriete boek waar je weinig van verwachte

Eerlijk? The seven husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid. Ik dacht dat het wel een lekker boek voor tussendoor zou zijn en dat het een middelmatig verhaal zou zijn. Maar oh boy was I wrong. Inmiddels heb ik het boek al drie keer gelezen.

Toffee-coffee: een boek geschreven in vers

Niet mijn favoriete schrijfstijl, maar het eerste boek in vers dat ik las was Een van Sarah Crossan. Een boek over een siamese tweeling. Ik vind vers heel irritant lezen, dus ik mijd dit liever.


Tot zover de paaseitjes booktag. Wat is jouw favoriete smaak paaseitjes?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.