Algemeen, Tags & lijstjes

De boeken die ik deze zomer zeker wil lezen

Ik heb een voornemen voor deze zomer en dat is om eens een flinke slag te slaan in mijn ongelezen boeken. De zomermaanden zijn maanden waarin vaak weinig nieuwe boeken verschijnen, dus dit is een mooi moment. Die zomeraanbiedingen zijn wel een factor die roet in het eten kunnen gooien, maar ik denk niet dat er nu nog snel nieuwe boeken bij zullen komen in deze aanbiedingen. Kijk je mee naar welke boeken ik sowieso wil (proberen te) lezen?

De duivelsdief van Lisa Maxwell

Het is alweer 3 jaar geleden dat De laatste magiër verscheen en dat ik het las. Dit is het vervolg en dat staat al een hele tijd ongelezen te zijn. Inmiddels is het derde deel in deze serie ook al uit, dus ik mag best wel opschieten. Wel één probleempje: ik hoop dat ik het verhaal nog snap, want ik heb geen tijd om het vorige deel te herlezen.

View Spoiler »

Koningin van lucht en duisternis van Cassandra Clare

Dit is het derde en laatste deel in de “Duistere machten” serie van Cassandra Clare. Ik wil dit deel absoluut gelezen hebben voor Ketting van goud (Chain of gold) op 28 september verschijnt, maar het is een vrij dik boek. Ik geef het wel prioriteit.

View Spoiler »

Wildcard van Marie Lu

Ook voor dit tweeluik geldt: het vervolg staat al veel en veel te lang te wachten. Ik las Warcross in 2019, dit kan eigenlijk echt niet.

View Spoiler »

Felix ever after van Kacen Callender

Dit boek wil ik al een jaar lang lezen, maar het komt er maar niet van. Ik dacht het eerst te luisteren, maar dat gebeurt dus helemaal nooit. Ik kocht het ebook en wil het echt deze zomer lezen.

From Stonewall and Lambda Award-winning author Kacen Callender comes a revelatory YA novel about a transgender teen grappling with identity and self-discovery while falling in love for the first time. Felix Love has never been in love—and, yes, he’s painfully aware of the irony. He desperately wants to know what it’s like and why it seems so easy for everyone but him to find someone. What’s worse is that, even though he is proud of his identity, Felix also secretly fears that he’s one marginalization too many—Black, queer, and transgender—to ever get his own happily-ever-after. When an anonymous student begins sending him transphobic messages—after publicly posting Felix’s deadname alongside images of him before he transitioned—Felix comes up with a plan for revenge. What he didn’t count on: his catfish scenario landing him in a quasi–love triangle…. But as he navigates his complicated feelings, Felix begins a journey of questioning and self-discovery that helps redefine his most important relationship: how he feels about himself. Felix Ever After is an honest and layered story about identity, falling in love, and recognizing the love you deserve.

Baguette met jam voor twee van Wendy Brokers

Nog zo’n boek dat ik al jaren tegenkom, maar nog steeds niet heb gelezen. Ik hoor hier hele goede verhalen over, dus het wordt eens tijd.

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze. Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

De jacht van Elle Kennedy

Nog zo’n boek dat al veel te lang ligt, ik moet deze echt lezen omdat de rest van de serie ook al uit is.

Er wordt altijd gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken. Dat lijkt te kloppen, want ik snap echt niet waarom ik me anders zo aangetrokken voel tot Colin Fitzgerald. Hij is niet mijn type: hij zit onder de tattoos, en hij is gek op gamen en ijshockey. En hij denkt dat ik oppervlakkig ben. Maar dat is niet het enige wat tegen hem spreekt: – Hij is heel goed bevriend met mijn broer. – Zijn beste vriend is verliefd op me. – En ik woon met hem in één huis. Dat maakt op zich niet uit – ik heb genoeg aan mijn hoofd. En hij heeft heel duidelijk gemaakt dat hij me niet ziet zitten, ook al knettert het altijd tussen ons. Mocht mijn sexy huisgenoot ooit van gedachten veranderen, dan weet hij me te vinden…

De scherven van Amy Giles

Het vorige boek van deze auteur, Alles is nu, had ik binnen een dag uit. Waarom deze dan nog steeds ongelezen is, vertel mij het maar.

Brengen scherven elkaar geluk? ‘De scherven’ van Amy Giles is een aangrijpende YA-plus over de nasleep van een schietpartij. De buurt waar Jessica en Lucas wonen wordt in ‘De scherven’ van Amy Giles opgeschrikt door een tragedie. In het jaar na de schietpartij, waarbij ze allebei hun broer verloren, begint Lucas met kickboksen en probeert hij de wereld mooier te maken met random acts of kindness. Jess zorgt voor haar depressieve moeder en doet haar best om rond te komen. Als Jess en Lucas elkaar ontmoeten, herkennen ze iets in elkaar. Ze ontdekken dat twee scherven elkaar misschien wel geluk kunnen brengen. Zolang ze elkaar geen pijn doen. Deze aangrijpende YA+ is het tweede boek van Amy Giles dat in het Nederlands verschijnt, na het goed ontvangen ‘Alles is nu’.

Welke boeken wil jij deze zomer zeker lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.