Algemeen, Tags & lijstjes

5X Feelgood die ik op mijn TBR heb staan

Een aantal weken geleden nam ik jullie mee in de historische romans die nog op mijn TBR staan. Nu is het tijd voor de feelgood, want daar is het nu wel de tijd voor. Ik merk dat ik in het voorjaar en in de zomer vaker een boek uit het feelgood genre oppak, hoewel dat ook steeds vaker in het najaar het geval is. Is dit een genre verschuiving? Ik weet het niet. In ieder geval wil ik de volgende vijf boeken binnen dit genre zeker lezen, maar geloof me, het zijn er echt veel meer.

Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen

Van deze auteur las ik al de “California Campus” serie en het eerste deel van de “Hitte” serie, maar de “Misverstand” serie moet ik nog aan beginnen.

Misverstand in de middle of nowhere is het begin van een nieuwe Nederlandse feelgoodserie door Lis Lucassen. Misverstand in de middle of nowhere van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. Een roman om van te smullen.

Knetterverliefd van Vanessa Thuyns

Dit boek heb ik al sinds 2019 in bezit, maar nog steeds niet gelezen.

De 29-jarige Caro wordt harteloos gedumpt door haar arrogante vriend. Haar beste vriendinnen verklaren haar voor gek als ze het hippe Amsterdam ontvlucht om een bouwvallig huisje in een dorp te huren. Caro’s nieuwe woonplek blijkt echter allesbehalve ontspanning te bieden dankzij de aanwezigheid van een dorpsgek, een sexy huisbaas, zeer bemoeizuchtige buren, een wraakzuchtige ex, een criminele bende en een aantrekkelijke huisarts. Zal het Caro lukken om vanaf deze plek haar leven weer op orde te krijgen?

Zomer in het Kunstcafé van Sue McDonagh

Ook dit boek heb ik al sinds 2019 in bezit, maar het kwam er niet van om het te lezen. Dat jaar (eigenlijk bijna tegelijk) verscheen ook Zomer in het Duincafé van Debbie Johnson en die serie gaf ik voorrang.

Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid… Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen? Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was. Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt. Ook beseft Lucy dat Ash niet de man is die hij op het eerste gezicht lijkt. Ze ontmoet zijn zevenjarige dochter Daisy en moet haar mening over Ash bijstellen. Maar kan Lucy echt nieuw geluk vinden als een wraakzuchtig familielid haar het liefste zou zien falen?

Een glimp van jou van Holly Miller

Vorig jaar verscheen dit boek en het ebook vond ik toen eigenlijk nog te duur. Tot het in de aanbieding kwam ergens in het najaar. En je raadt het al, ik heb het nog niet gelezen.

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was. Ze probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze ondanks hun reserves een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar. Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Plankenkoorts van Tamara Haagmans

Van Tamara Haagmans las ik alleen de young adult roman Op het spel toen ik het las heette deze nog Ctrl Alt Delete), maar haar feelgood boeken kom ik ook steeds vaker tegen. Plankenkoorts heb ik vorig jaar gekocht, maar nog niet gelezen.

Plankenkoorts is de nieuwe heerlijke feelgoodroman van Tamara Haagmans, bekend van De mooiste dag van je leven. Voor de liefhebbers van Lisette Jonkman en Jackie van Laren. Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma? Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Tot zover 5 van de feelgood boeken die ik nog op mijn TBR heb staan. Welk feelgood boek moet jij nodig eens lezen?

Een gedachte over “5X Feelgood die ik op mijn TBR heb staan”

  1. Feel Goods pak ik meestal als ik “veel te piekeren heb”
    Deze ken ik geen van allen en op Knetterverliefd van Vanessa Thuyns na, (vraag me niet waarom, wil ik ze allemaal wel lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.